BIOGRAFI

Mezzosopranen Ingeborg Soot (f. 1991) fra Sylling i Lier er en aktiv ung sanger som allerede har hatt flere konsertopptredener i årenes løp, både som solist og som sanger i ensembler og kor. Hun har en bachelorgrad i klassisk utøvende sang fra Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, samt en mastergrad i utøvende klassisk sang og sangpedagogikk fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med den kjente sangpedagogen Susanna Eken som sin lærer. Ingeborg gjør jevnlig konserter og oppdrag innenfor et variert repertoar av popmusikk, kirkemusikk, kammermusikalske verk og opera. Sjangerforståelsen er stor og hun har bred musikalsk erfaring.

Hun har blant annet vært alt-solisten i klassiske verk med ulike orkestre som;

  • Pergolesis Stabat Mater
  • Händels Messias
  • Johannes-pasjonen, h-moll messen og Juleoratoriet av Bach
  • Gloria av Vivaldi
  • Mozarts Requiem
  • Drei Geistliche Lieder av Mendelssohn

Høsten 2010 var hun blant annet med på å urfremføre det moderne verket ”Hjulet” i Den Norske Opera og Ballett, våren 2011 og 2012 var hun solist under Johan Halvorsen Musikkfest konsert «Morgendagens navn», våren 2016 sang hun for H. M. Dronning Sonja under åpningen av kunstutstillingen ”Japanomania” på Nasjonalmuseet i Oslo og våren 2017 sang hun Gershwins «Shall we Dance» med sanger Frikk Heide-Steen og det symfoniske orkesteret, «Nordic Harmony» på Sentralen i Oslo for å nevne noe av det hun har gjort.

Ingeborg har også deltatt på flere masterclasses i klassisk sang både inn- og utland med navn som; Susanna Eken, Anne Margrethe Dahl, Christen Stubbe Teglbjærg, Thomas Darelius, Orsi Fajger, Bo Skovhus, Håkan Hagegård, Randi Stene, Lars Anders Tomter, Stephen Delenay, Matti Hirvonen, Elizabeth Norberg-Schulz og Erling R. Eriksen.

@singeringeborgsoot
@singeringeborgsoot
Ingeborg Soot